EMAG

Redescopera gustul romanesc: De la traditie la inovatie in bucatarie

publicat 2025-10-07 15:15:31 (Jurnalul-National)

De-a lungul istoriei, bucataria romaneasca a fost un adevarat creuzet cultural, absorbind influente din Balcani, Imperiul Otoman si Europa Centrala, dar pastrandu-si mereu un nucleu de gusturi si tehnici inconfundabile. Mancarea romaneasca este mai mult decat o suma de ingrediente; este o poveste despre ospitalitate, sarbatoare si simplitate autentica. In ultimii ani, asistam la un fenomen fascinant: o generatie noua de chefi si pasionati redescopera retetele uitate si le adapteaza la stilul de viata contemporan, fara a le trada esenta.

Alte stiri de la Jurnalul National:

Bradul in ghiveci: Pasi simpli pentru a-l mentine verde si sanatos dupa sarbatori
Sindicatele anunta proteste in penitenciarele din toata tara
Vremea se incalzeste zilele urmatoare, apoi se raceste brusc. Prognoza pe urmatoarele doua saptamani
SINDALIMENTA acuza: autoritatile blocheaza piata formarii profesionale
Institutul Cultural Roman anunta acordarea Premiului National "Constantin Brancusi" 2025
Un barbat a refuzat sa plateasca o cursa, l-a batut pe taximetrist si i-a furat masina
Horatiu Potra, adus pentru audieri la Parchetul General
Canada si monedele autentice din inima AmericiideNord
Aeroportul din Vilnius se redeschide dupa un nou incident cu baloane care au perturbat traficul
Marcel Ciolacu, despre cum este deturnata tema pensiilor speciale de discursul politic
Barbat disparut de doua saptamani, gasit mort intr-un lac din cariera Tismana
Magneziul - mineral esential pentru echilibrul psihic
Accident naval pe Dunare, in zona Mila 36: doua ambarcatiuni s-au ciocnit
Viata bate filmul! Doi romani au fugit pe pista la Kln ca sa opreasca un avion Wizz Air
Crima in Olt: Un barbat a fost retinut pentru ca si-ar fi omorat concubina



© Copyright 2000-2025 iStorm. Toate drepturile rezervate.