EMAG

Horoscop

Ultimele cautari

Cele mai recente stiri

Cele mai citite stiri - 24h

Articole

Stiri locale



Ultimele Stiri « Pag. ant. 1 2 3 4 5 ... 31 32 Pag. urm. »

Patriarhi ai jurnalismului german

publicat 2019-07-22 17:15:07 (Dilema-Veche)
Patriarhi ai jurnalismului german a Volker R. Berghahn, Journalists between Hitler and Adenauer. From Inner Emigration to the Moral Reconstruction of West Germany, Princeton University Press, 2019.Cum au reactionat jurnalistii germani la preluarea puterii de catre Hitler in 1933? Ce optiuni au avut ei la dispozitie in toti anii in care tara a fost condusa de nazisti, inclusiv in anii de razboi? Ce rol au avut jurnalistii in revenirea democratica a tarii si cum s-au raportat ei la politicile cancelarului Adenauer? Sint... ...continuare.

"Ce rusinos ar fi sa fac cunostinta cu o fetita goala!" 

publicat 2019-07-22 11:15:05 (Dilema-Veche)
Ce rusinos ar fi sa fac cunostinta cu o fetita goala!  In vara anului 1897, Charles Lutwidge Dodgson, nimeni altul decit Lewis Carroll, autorul celebrei Alice in Tara Minunilor, ii scria aceasta scrisoare ilustratoarei Emily Gertrude Thomson. Extras din volumul Scrisori pentru Alice (1842-1898) de Lewis Carroll, editie de Antoaneta Tanasescu, traducere de Marius Chivu si Alexandra Florescu, Editura MondoRO, 2011. Calea Bedford Well, nr. 2, Eastbourne, 19 August, 1897 Draga Domnisoara Thomson,Am fost neatent cu domnii Macmillan si cu legatorul... ...continuare.

Invierea obligatorie

publicat 2019-07-22 11:00:05 (Dilema-Veche)
Invierea obligatorie a Nicolae Tzone, inmormintarile, Editura Vinea, 2018. Inmormintarile este un poem fluviu, foarte bine construit, ce face parte dintr-un proiect mai amplu al autorului. Deoarece respectivul proiect nu e inca publicat, nu voi putea face o analiza a inmormintarilor din perspectiva intregului. Dar, cunoscind indeaproape scrisul lui Nicolae Tzone, pot spune ca acest poem-carte functioneaza cumva pe principiul miscarii de spin. Versurile par efectul unei energii misterioase ce transforma intregul... ...continuare.

Laboratorul Schimbarii, scoala intr-un container si observatorul astronomic

publicat 2019-07-22 10:30:05 (Dilema-Veche)
Laboratorul Schimbarii, scoala intr-un container si observatorul astronomic Ni se repeta ca romanii sint lenesi, ca nu vor sa faca bine si ca ONG-urile si firmele straine ne vor doar raul. Saptaminal, aici, va demonstram contrariul.a Intr-una dintre cele mai marginalizate comunitati din Baia Mare, o calugarita catolica a deschis o scoala intr-un container, pentru a ajuta copiii sa nu abandoneze scoala.a Un encefalograf de ultima generatie, in valoare de 50.000 de euro, a fost donat Spitalului "Marie Curie" de catre ONG-ul GS1 Romania si va fi conectat la o retea... ...continuare.

Și restul este Austria

publicat 2019-07-22 10:00:05 (Dilema-Veche)
Și restul este Austria Cilindrii lui Litfaß stau rasfirati Aidoma farurilor, Se lasa batuti de vint si inmuiati de ploaie Cheama, atrag si apreciaza Din hirtie colorata si tipatoare Ameninta, impung si musca si mint mai abitir ca noi (...)Joachim Ringelnatz (1927, trad. A.T.)A fost odata, cu o suta de ani in urma. La acea vreme, ca si astazi: "restul este Austria"!Istoriografia de popularizare stiintifica despre tratatul de pace de la Saint-Germain en Laye, semnat la 10 septembrie 1919, deci dupa Primul Razboi... ...continuare.

IDEO IDEIS: 16 ateliere gratuite dedicate comunitatii din Alexandria

publicat 2019-07-19 12:45:05 (Dilema-Veche)
IDEO IDEIS: 16 ateliere gratuite dedicate comunitatii din Alexandria IDEO IDEIS propune anul acesta nu mai putin de 16 ateliere care se adreseaza exclusiv copiilor, adolescentilor si adultilor din Alexandria. Sectiunea ART & PLa din cadrul festivalului are ca scop diversificarea experientelor educationale ale comunitatii din Alexandria si ofera un program consistent de ateliere gratuite, de care pot beneficia un numar total de 230 de alexandreni. Atelierele sint impartite pe teme: consiliere si dezvoltare personala, arte si meserii, carora li se adauga, pentru... ...continuare.

Cinemascop revine - Gradina de vara din Eforie Sud gazduieste din nou proiectii de film

publicat 2019-07-19 12:45:05 (Dilema-Veche)
Cinemascop revine - Gradina de vara din Eforie Sud gazduieste din nou proiectii de film A doua editie a festivalului Cinemascop incepe in curind! Iata ca Gradina de vara din Eforie Sud se deschide din nou, dupa ce, in 2018, Cinemascop a fost pretextul de a reinvia un cinematograf ce nu mai functionase timp de 14 ani si care a primit din nou spectatori dornici sa vizioneze un film in aer liber, pe litoral. Astfel, intre 1-7 august 2019, daca sinteti in Eforie Sud sau sinteti curiosi sa (re)vedeti un film intr-o gradina de vara, Cinemascop este evenimentul pe care nu trebuie sa-l... ...continuare.

Ucraina sub lupa

publicat 2019-07-19 12:30:05 (Dilema-Veche)
Ucraina sub lupa La sfirsitul acestei saptamini, duminica mai exact, in Ucraina au loc alegeri parlamentare. Daca va intrebati de ce ne-ar interesa noi, romanii ce se va intimpla in Ucraina dupa alegerile de duminica un posibil raspuns este pentru ca vizeaza direct peste 400.000 de vorbitori de romana (la ultimul recensamint realizat in Ucraina in 2001 unii s-au declarat de etnie "romana", iar altii s-au declarant "moldoveni") precum si soarta celor peste 15.000 de copii care invata in limba romana in cele 72... ...continuare.

Avanpremiera editoriala: Cartea neispravirii

publicat 2019-07-17 20:15:05 (Dilema-Veche)
Avanpremiera editoriala: Cartea neispravirii Dilema veche va prezinta in avanpremiera un fragment din Cartea neispravirii de T.O. Bobe, aflata in curs de aparitie la Editura Humanitas. Lansarea si sesiunea de autografe vor avea loc miercuri, 31 iulie, ora 19, la Libraria Humanitas de la Cismigiu.Intr-o zi, domnului Teo ii vine ideea de a scrie o carte pornind de la principiul intimplarii, pe care s-a intemeiat miscarea Dada: sa deschida in fiecare zi DEX-ul, sa puna aleatoriu degetul pe un cuvint, si pina seara sa scrie o povestire... ...continuare.

Farimitari

publicat 2019-07-17 15:45:05 (Dilema-Veche)
Farimitari PNL deplinge ca Alianta USR-PLUS are candidat la presedintie, spunind ca "lupta" cu PSD cere un front unit si ca "farimitarea" votului electoratului antipesedist ar putea duce candidatul PSD in finala. Remarc amuzat ca PNL, si probabil altii pe linga ei, sint foarte preocupati sa-i asigure alegeri linistite actualului presedinte. Grija sustinatorilor dlui Iohannis nu mai pare a fi aceea de a cistiga, ci aceea de a cistiga fara sa-l deranjeze prea mult pe cistigator. Adica, fara pesedist in... ...continuare.

« Pag. anterioara 1 2 3 4 5 ... 31 32 Pag. urmatoare »

Cumparaturi online - Emag.ro | Oferte GearBest.com



© Copyright 2000-2019 iStorm. Toate drepturile rezervate.