EMAG

Compania de curierat DPD Romania deschide la Brasov un nou hub regional, investitie de peste 500.000 euro

publicat 2024-04-22 15:00:11 (Money.ro)

Compania de curierat DPD Romania deschide la Brasov un nou hub regional, investitie de peste 500.000 euro "Compania de curierat DPD Romania deschide la Brasov un nou hub regional, cu o suprafata de peste 4.000 mp, care va micsora semnificativ timpul de tranzit al coletelor din regiunea Nord-Est a tarii. Investitia se ridica la peste jumatate de milion de euro si face parte din planurile de dezvoltare continua a companiei DPD Romania, membra a grupului international Geopost, cel mai important curier rutier din Europa", anunta compania.Investitia in HUB Brasov implica utilarea depozitului cu sisteme de sortare moderne (conveyoare) provenite de la producatori locali. Noul hub va avea 3.800 mp utili pentru depozitare, la care se adauga 200 mp pentru birouri. Vor fi 10 docuri pentru tiruri si 30 de porti de incarcare a coletelor de catre curieri. Capacitatea de procesare a hubului din Brasov va creste astfel de la 15.000 la peste 40.000 de colete pe zi.Noul hub va fi deservit de peste 100 de angajati care vor asigura procesele logistice, la care se adauga 50 de curieri si subcontractori locali si va reprezenta, datorita pozitiei geografice, o locatie importanta pentru rutele de tranzit ale companiei."HUB Brasov va fi conectat cu depozitele din Bacau, Buzau, Arad, Oradea si Cluj-Napoca, iar prin preluarea volumelor tranzitate prin Sibiu, vor creste volumele procesabile pentru coletele venite din Europa. Aceste colete erau procesate doar in huburile de la Oradea si Arad. Practic, datorita hubului de la Brasov, vom micsora substantial timpul de tranzit al coletelor pentru 25% din volumele retelei", a explicat Radu Sticea, COO DPD Romania.HUB Brasov reprezinta si un punct de tranzit al coletelor catre Vestul Europei. Dezvoltarea retelei este importanta pentru trimiterea coletelor care provin de la companiile romanesti, care au sesizat oportunitatea de a vinde in toata Europa si de a expedia prin intermediul DPD Romania in tari precum Ungaria, Polonia, Cehia, Italia, Germania etc.Compania de curierat DPD Romania, care a incheiat anul 2023 cu o crestere peste 15% a cifrei de afaceri, face parte din Geopost, lider european in livrarile rutiere, si este activa pe piata locala din 2008. Are peste 2.200 de angajati si livreaza anual peste 25 de milioane de colete. DPD Romania are acces la o retea de peste 100.000 de lockere si oficii in 23 de tari europene.DPD Romania precizeaza ca deruleaza un program amplu de sprijinire a magazinelor online romanesti care vor sa se extinda in Europa Centrala si de Est, oferindu-le un serviciu cu timp de tranzit redus si posibilitatea de incasare ramburs in moneda locala a tarilor respective (Bulgaria, Grecia, Ungaria, Croatia, Cehia, Polonia, Slovacia, Slovenia).  Articolul Compania de curierat DPD Romania deschide la Brasov un nou hub regional, investitie de peste 500.000 euro apare prima data in Money.ro.

Alte stiri de la Money.ro:

Cum va fi vremea de Paste. Elena Mateescu de la ANM prezinta prognoza meteo
ANM: Cum va fi vremea de Paste
BNR: Rezervele valutare au scazut in aprilie
Fed mentine nivelul dobanzilor in SUA
Bancile chineze refuza tranzactii cu cele rusesti
Gabriela Firea, despre un nou mandat: "Am mai multa experienta"
"O echipa ca oricare alta!" Dovada lui Florin Talpan ca FCSB nu este continuatoarea Stelei: "Lucrurile sunt foarte clare"
Ucraina cauta noi cumparatori de zahar
Biden pune pe seama „xenofobiei” dificultatile economice ale Japoniei, Indiei, Chinei si Rusiei. Casa Alba se straduieste sa minimizeze impactul acestor declaratii neinspirate ale presedintelui
FoodIntelForum AQUA Carpatica progreseaza
Profitul net al Grupului BRD a scazut cu 4,6% in primul trimestru, la 326,3 milioane lei
Ministerul Finantelor vrea sa faca un nou imprumut
Taxa pe lux, amanata. Pana cand
Geoana: "Sunt increzator ca Ucraina va invinge"
Turcia suspenda relatiile comerciale cu Israelul



© Copyright 2000-2021 iStorm. Toate drepturile rezervate.