EMAG

Bursele europene au inchis joi in scadere, dupa date din SUA privind inflatia care au fost peste asteptari

publicat 2024-01-12 07:00:16 (Money.ro)

Bursele europene au inchis joi in scadere, dupa date din SUA privind inflatia care au fost peste asteptari Dupa o sesiune agitata, indicele regional Stoxx 600 a terminat ziua cu 0,77% mai jos, toate sectoarele fiind in teritoriu negativ.Actiunile bancilor au scazut cu 1,9%, iar cele ale utilitatilor au scazut cu 1,23%.Actiunile retailerului britanic Marks & Spencer au coborat cu 4,5%, spre partea de jos a Stoxx 600, dupa ce a indicat "provocari pe termen scurt", in ciuda faptului ca a raportat o crestere puternica a vanzarilor de Craciun.Intre timp, actiunile Tesco au crescut cu 1,35%, dupa ce compania si-a imbunatatit prognoza de profit.Indicele german DAX a coborat cu 0,86%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,52%, in timp ce indicele londonez FTSE 100 a pierdut 0,98%. Indicele FTSE MIB al bursei italiene a scazut cu 0,66%, iar IBEX 35 al bursei din Madrid cu 0,62%.Raportul din decembrie privind inflatia din SUA a aratat o crestere a preturilor de consum cu 0,3% fata de luna precedenta si cu 3,4% fata aceeasi luna a anului anterior.Economistii chestionati de Dow Jones au anticipat valori de 0,2% si, respectiv, 3,2%.Investitorii cauta prin acest raport indicii despre momentul in care Rezerva Federala va incepe sa reduca ratele dobanzilor. Pietele considera ca exista o probabilitate de 67% pentru ca prima reducere sa aiba loc in martie, potrivit instrumentului FedWatch al CME. 

Alte stiri de la Money.ro:

Impuscat de mascati, dupa ce i-a atacat cu toporul. Echipa de asalt a intrat cu forta in casa barbatului, dupa apelul disperat al surorii: „A scos cutitul la noi”
Un roman a incercat sa rapeasca un bebelus in Irlanda. Localnicii au sarit in ajutor si l-au snopit in bataie
Mihai Stoica a anuntat o schimbare majora la FCSB: "Poate chiar se va ajunge sa se voteze!"
S-a deschis un nou traseu ecumenic in Romania. Ce secrete ascunde "Taramul Sfintilor" din codrii Botosanilor
Cum va fi vremea de Paste. Elena Mateescu de la ANM prezinta prognoza meteo
ANM: Cum va fi vremea de Paste
BNR: Rezervele valutare au scazut in aprilie
Fed mentine nivelul dobanzilor in SUA
Bancile chineze refuza tranzactii cu cele rusesti
Gabriela Firea, despre un nou mandat: "Am mai multa experienta"
"O echipa ca oricare alta!" Dovada lui Florin Talpan ca FCSB nu este continuatoarea Stelei: "Lucrurile sunt foarte clare"
Ucraina cauta noi cumparatori de zahar
Biden pune pe seama „xenofobiei” dificultatile economice ale Japoniei, Indiei, Chinei si Rusiei. Casa Alba se straduieste sa minimizeze impactul acestor declaratii neinspirate ale presedintelui
FoodIntelForum AQUA Carpatica progreseaza
Profitul net al Grupului BRD a scazut cu 4,6% in primul trimestru, la 326,3 milioane lei



© Copyright 2000-2021 iStorm. Toate drepturile rezervate.