EMAG

Au gasit prapad! Firma care face produsele de patiserie "Camara Noastra" pentru Lidl, inchisa temporar de ANPC

publicat 2024-01-10 20:00:17 (Money.ro)

Au gasit prapad! Firma care face produsele de patiserie Camara Noastra pentru Lidl, inchisa temporar de ANPC   Reprezentantii ANPC au anuntat, miercuri, ca in primele zile ale acestui an comisarii institutiei au inceput derularea unei ample campanii de verificare a modului in care brandurile proprii, declarate a fi romanesti, ale marilor lanturi de magazine respecta exigentele impuse de brandul ales si de semnificatia acestuia.   Actiunile de control au inceput cu "Gusturi romanesti", brand propriu al lantului de magazine Mega Image. si "Camara Noastra - Pofta de Romania", care apartine lantului de retail Lidl.   "Dupa desfasurarea controlului in cadrul magazinelor marilor retaileri, verificarile comisarilor ANPC continua, mergand pe lantul de distributie, pana la locatiile in care articolele comercializate sub aceste marci au fost produse. Scopul campaniei este acela de a se putea certifica folosirea exclusiva a ingredientelor romanesti la realizarea acestor produse, comercializate sub branduri cu incarcatura emotionala nationala, si la care se folosesc retete binecunoscute si apreciate de catre romani", au transmis reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.    Astfel, comisarii ANPC au verificat, pana in acest moment, operatorul economic producator al produselor de patiserie comercializate sub marca "Camara Noastra - Pofta de Romania", respectiv SC Patisgal SRL, din Galati.    FOTO: ANPC   In urma neregulilor gasite, au fost date doua amenzi in valoare de 15.000 de lei. De asemenea, a fost oprita temporar prestarea de servicii in sectia de productie patiserie si s-a propus inchiderea temporara a unitatii pentru o perioada de pana la sase luni.    "Cine nu are in camara un soricel, poate lua din «camara noastra». Adevarata pofta de Romania! Cred ca l-au ucis fursecurile «limba de pisica»! Daca nu ar fi tragic, ar putea fi chiar comic! Ma intreb daca macar defunctul sobolan este romanesc?! Pofta de Romania!", a declarat Horia Constatinescu, presedintele ANPC.    Principalele deficiente constatate au fost utilizarea unor spatii neigienizate, in care s-a semnalat prezenta rozatoarelor moarte si a panzelor de paianjen; folosirea unor agregate frigorifice deteriorate, cu rugina, chedere neigienizate si rupte, cu depuneri de mucegai pe ventilatoare; utilizarea unor materii prime cu data durabilitatii minimale depasita sau fara elemente de identificare; folosirea unor practici comerciale incorecte prin neinscrierea pe ambalajul unor produse a tuturor ingredientelor utilizate la fabricatie (ex.: uleiuri vegetale partial hidrogenate de palmier si shea).

Alte stiri de la Money.ro:

Florinel Coman pleaca la vraciul Marijana! Cand se va intoarce starul lui FCSB de la Belgrad si cand ar putea juca
Unde vedem Isus din Nazareth de Paste 2024!
Posta Romana anunta ca a inceput distribuirea in avans a pensiilor aferente lunii mai
Schimbare esentiala pe piata muncii. Categoriile de activitati care nu necesita contract
Veste buna pentru turismul romanesc: Autostrada care va scurta timpul pe care ii facem pana la mare
Firma de aparare Saab imbunatateste previziunile de vanzari dupa cresterea profitului in primul trimestru
Un oras celebru si istoric a introdus taxa de intrare. Cine poate scapa de plata
Ce spune Traian Basescu despre alegerea lui Cirstoiu drept candidat al aliantei PSD-PNL: "Nu l-am vazut pe Iohannis, voi l-ati vazut?"
Studiu: 6 din 10 romani vor cheltui pana in 600 de lei pentru masa de Paste. Pe ce se duc banii
Judetul din Romania care a dat lovitura! Are o reputatie turistica uriasa. VIDEO
Crestere de 17% a vanzarilor Hermes in primul trimestru, sustinute de cererea din China
Guvernul a ramas fara bani pentru salariile a trei categorii esentiale de romani
Guvernul Ungariei da in judecata lantul austriac de supermarketuri Spar, pentru defaimare, intr-un conflict legat de o taxa speciala
Bursele europene au inchis vineri in crestere, revenind la o evolutie pozitiva dupa scaderea din sesiunea precedenta
Angajatorii europeni ofera peste 200 de locuri de munca pentru romani. Lista posturilor disponibile



© Copyright 2000-2021 iStorm. Toate drepturile rezervate.