EMAG

Horoscop

Ultimele cautari

Cele mai recente stiri

Cele mai citite stiri - 24h

Articole

Stiri locale




Executivul a aprobat o noua schema de ajutor de stat pentru sustinerea productiei de cartofi

publicat 2024-02-22 20:00:11 (Money.ro)
Executivul a aprobat o noua schema de ajutor de stat pentru sustinerea productiei de cartofi Actul normativ vizeaza acordarea unui ajutor de minimis pentru sustinerea productiei de cartof de consum, pentru anul 2024, suma totala alocata este in valoare de 11.483.880 lei (echivalentul a maximum 2.309.010 euro), iar cuantumul maxim al ajutorului de minimis de 200  euro/ha este acordat proportional cu suprafata efectiv cultivata, arata comunicatul de presa al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.Pentru a obtine sprijinul financiar, beneficiarii trebuie sa utilizeze o... ...continuare.

Google intrerupe functia de generare a imaginilor de inteligenta artificiala a Gemeni, din cauza imaginilor istorice "inexacte"

publicat 2024-02-22 20:00:11 (Money.ro)
Google intrerupe functia de generare a imaginilor de inteligenta artificiala a Gemeni, din cauza imaginilor istorice inexacte Utilizatorii de pe retelele de socializare s-au plans ca instrumentul AI genereaza imagini cu personaje istorice - precum parintii fondatori din SUA - ca oameni de culoare, numind acest lucru inexact.Google a spus intr-o postare pe X de miercuri ca functia AI poate "genera o gama larga de oameni. Si acesta este in general un lucru bun, deoarece oamenii din intreaga lume il folosesc."Dar a spus ca functiei software "greseste tinta", adaugand ca gigantul tehnologic "lucreaza pentru a imbunatati... ...continuare.

Spitalul Judetean Brasov are plati restante si arierate de peste 27 de milioane de lei / Conducerea CJ Brasov solicita alocarea de bani din Fondul de Rezerva al Guvernului

publicat 2024-02-22 20:00:11 (Money.ro)
Spitalul Judetean Brasov are plati restante si arierate de peste 27 de milioane de lei / Conducerea CJ Brasov solicita alocarea de bani din Fondul de Rezerva al Guvernului Reprezentantii Consiliului Judetean Brasov au anuntat, joi, printr-un comunicat de presa, despre situatia financiara dificila a Spitalului Judetean. "Situatia financiara dificila cu care se confrunta Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Brasov, ale carui plati restante si arierate inregistrate la 31 ianuarie 2024 totalizeaza 27.151.460 lei, este in atentia conducerii Consiliului Judetean Brasov", se arata in comunicat Presedintele CJ Brasov, Todorica-Constantin Serban, s-a intalnit... ...continuare.

Ministerul Finantelor: Interes impresionant din partea investitorilor pentru prima emisiune de obligatiuni verzi / Subscriere finala de peste 14,8 miliarde de euro, prin participarea unui numar total de peste 250 investitori

publicat 2024-02-22 20:00:11 (Money.ro)
Ministerul Finantelor: Interes impresionant din partea investitorilor pentru prima emisiune de obligatiuni verzi / Subscriere finala de peste 14,8 miliarde de euro, prin participarea unui numar total de peste 250 investitori Ministerul Finantelor transmis, joi seara, ca, in data de 15 februarie 2024, s-a realizat cea de-a doua tranzactie pe pietele financiare internationale, prin lansarea a doua transe de obligatiuni cu maturitati de 7 ani si 12 ani, denominate in EUR. Transa de 12 ani a reprezentat emisiunea inaugurala de obligatiuni verzi a Romaniei.   Potrivit sursei citate, valoarea totala a emisiunii de obligatiuni de 4 miliarde EUR a avut o subscriere finala de peste 14,8 miliarde euro prin... ...continuare.

Inspectorii de la Protectia Consumatorului Timis au dat 7 amenzi in valoare de 63.000 de lei unui singur magazin, in urma unui control. Au fost retrase de la comercializare aproape 3.000 kg de produse

publicat 2024-02-22 19:00:12 (Money.ro)
Inspectorii de la Protectia Consumatorului Timis au dat 7 amenzi in valoare de 63.000 de lei unui singur magazin, in urma unui control. Au fost retrase de la comercializare aproape 3.000 kg de produse Potrivit unui comunicat de presa, de joi, al CRPC Vest Timis, in urma controlului operativ care a avut loc la magazinul Unicerm din Ortisoara au fost identificate produse alimentare din carne de porc, congelate gasite in vitrinele frigorifice pentru care s-a constatat ca au fost transportate de la depozitul din Vetis cu o masina care asigura o temperatura intre 2-4 grade , intrerupandu-se lantul de frig .   "Au mai fost gasite vitrine frigorifice neigenizate corespunzator, rupte,... ...continuare.

Aproape 40 de mii de tone de deseuri electronice au fost colectate de Environ anul trecut. Cele mai performante au fost regiunile Bucuresti – Ilfov, urmate de judetele Olt si Cluj

publicat 2024-02-22 19:00:12 (Money.ro)
Aproape 40 de mii de tone de deseuri electronice au fost colectate de Environ anul trecut. Cele mai performante au fost regiunile Bucuresti – Ilfov, urmate de judetele Olt si Cluj Asociatia Environ, una dintre primele organizatii licentiate in Romania pentru transfer de responsabilitate in domeniul colectarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), a anuntat joi, printr-un comunicat de presa, ca a gestionat in 2023 o cantitate de 39.165 tone deseuri, adica 3.413.546 bucati. "De la roboti care inlocuiesc sau simplifica munca umana, dispozitive smart de control al locuintelor de la distanta, echipamente de divertisment si pana la instrumente de... ...continuare.

Marcel Ciolacu: In total, alocam aproape 600 de milioane de lei pentru cultivatorii de tomate, cartofi si usturoi romanesc, dar si pentru crescatorii de animale

publicat 2024-02-22 18:15:09 (Money.ro)
Marcel Ciolacu: In total, alocam aproape 600 de milioane de lei pentru cultivatorii de tomate, cartofi si usturoi romanesc, dar si pentru crescatorii de animale "Ma bucur sa vad ca ministrul Agriculturii a venit si in sedinta de astazi cu noi masuri pentru sprijinirea fermierilor romani. In total, alocam aproape 600 de milioane de lei pentru cultivatorii de tomate, cartofi si usturoi romanesc, dar si pentru crescatorii de animale", a declarat Marcel Ciolacu, la inceputul sedintei de joi a Executivului.Seful Guvernului a mai spus ca "trebuie sa crestem productia romaneasca si il incurajez pe ministrul Barbu sa continue sa vina cu astfel de solutii... ...continuare.

Ciolacu: Guvernul va restitui operatorilor de transport rutier, licentiati in Romania, jumatate din cresterea accizei la motorina. In total, sunt peste 4.000 de transportatori care vor beneficia de acest sprijin

publicat 2024-02-22 18:15:09 (Money.ro)
Ciolacu: Guvernul va restitui operatorilor de transport rutier, licentiati in Romania, jumatate din cresterea accizei la motorina. In total, sunt peste 4.000 de transportatori care vor beneficia de acest sprijin ""Continuam sa ne respectam toate angajamentele fata de transportatori. Dupa ce am reusit sa reducem preturile politelor RCA, astazi vom decide sa compensam si cresterea accizei la motorina", a afirmat Marcel Ciolacu, in debutul sedintei de joi a Guvernului."Concret, Guvernul va restitui operatorilor de transport rutier, licentiati in Romania, jumatate din cresterea accizei la motorina. In total, sunt peste 4.000 de transportatori care vor beneficia de acest sprijin pana la sfarsitul anului",... ...continuare.

Premierul Marcel Ciolacu anunta ca Guvernul aproba, joi, un ajutor de peste 86 de milioane de lei pentru intreprinderile mici si mijlocii

publicat 2024-02-22 18:15:09 (Money.ro)
Premierul Marcel Ciolacu anunta ca Guvernul aproba, joi, un ajutor de peste 86 de milioane de lei pentru intreprinderile mici si mijlocii ""Vreau sa continuam sa dam un semnal puternic de sprijin si catre mediul de afaceri, in special pentru sustinerea capitalului romanesc. De aceea, vom aproba astazi un ajutor de peste 86 de milioane de lei pentru IMM-uri. Acesti bani vor ajuta peste 9.200 de firme romanesti sa isi dezvolte afacerile si sa mentina locurile de munca", a anuntat Marcel Ciolacu, la inceputul sedintei de joi a Executivului.Articolul Premierul Marcel Ciolacu anunta ca Guvernul aproba, joi, un ajutor de peste 86 de... ...continuare.

Romania, campioana inflatiei din UE

publicat 2024-02-22 18:15:09 (Money.ro)
Romania, campioana inflatiei din UE Romania e campioana inflatiei! Rata anuala a inflatiei in Uniunea Europeana a scazut in luna ianuarie pana la 3,1%, de la 3,4% in decembrie, insa in Romania rata anuala a inflatiei a fost de doua ori mai mare decat media din blocul comunitar si in crestere fata de luna decembrie a anului trecut, arata datele […]Articolul Romania, campioana inflatiei din UE apare prima data in Money. ...continuare.




© Copyright 2000-2021 iStorm. Toate drepturile rezervate.