EMAG

,,Jurassic World 2018: Fallen Kingdom'' este deja pe primul loc in aproape 50 de tari, la doar cateva zile de la debut (P)

publicat 2024-04-26 22:10:48 ()

,,Jurassic World 2018: Fallen Kingdom'' este deja pe primul loc in aproape 50 de tari, la doar cateva zile de la debut (P)

Lansat pe piata la finalul lunii mai 2018, cel de-al 5-lea film din franciza ,,Jurassic Parc’’a depasit asteptarile realizatorilor, adunand incasari de aproximativ 151 de milioane de dolari in cele doua saptamani de la lansare. Suma adunata pana in prezent se apropie deja de cea cheltuita de producatori pentru realizarea peliculei, 170 de milioane de dolari.

Conform BoxOfficeMojo.com, ,, Jurassic World 2018: Fallen Kingdom’’ este deja pe primul loc in box-office-ul tarilor in care a fost lansat, recordul de incasari inregistrandu-se in Coreea de Sud (27,2 milioane de dolari), Irlanda şi Marea Britanie (19,9 milioane), in conditiile in care tari ca Statele Unite, Japonia, China, Brazilia sau Mexic mai au putin de asteptat pana la lansarea oficiala. In Romania, premiera a avut loc vineri, 8 iunie.

Evolutia financiara a celui mai recent blockbuster cu dinozauri din lumea filmului este foarte interesant de urmarit deoarece prima parte din seria ,,Jurassic Park’’ a adunat peste 200 de milioane de dolari in weekend-ul lansarii (9 iunie 1993), ajungand sa acumuleze incasari de un miliard si jumatate in box-office-ul international de-a lungul timpului. Cifrele indica faptul ca cei mai multi oameni inca nu s-au saturat de scenariile in care preistoricele creaturi intra in razboi cu oamenii, aspect confirmat si de popularitatea jocurilor video cu dinozauri, Dragon Drops sau Double Dragons putand fi jucate chiar si pe bani reali, in deplina legalitate, la Vlad Cazino.

Actiunea filmului regizat de J.A. Bayona ,,Jurassic World: Fallen Kingdom’’, dupa un scenariu realizat de Colin Treverrow si Derek Connolly, are loc la 3 ani dupa dezastrul pricinuit de dinozauri in statiunea de lux amplasata pe Insula Nublar. Atunci cand vulcanul de pe insula e gata sa erupa si dinozaurii sunt din nou in pragul extinctiei, fostul manager al parcului tematic, Claire Dearing (Bryce Dallas Howard), il convinge pe cel care se ,,intelegea’’ cel mai bine cu raptorii, Owen Grady (Chris Pratt), sa incerce sa-i salveze pe cei ramasi in viata. In sprijinul celor doi vine Benjamin Lockwood (James Cromwell), fostul asociat al fondatorului parcului tematic, care se ofera sa finanteze interventia celor doi iubitori ai speciei.

Captivant si amuzant in acelasi timp, ,,Jurassic World 2018: Fallen Kingdom’’ reprezinta cu mare succes acel gen de film care, in ciuda cliseelor ce nu aveau cum sa lipseasca si a subiectului destul de banal, te tine in priza pana la final, scenele de lupta si dinozaurii fiind foarte bine realizate datorita tehnologiei atat de performante din zilele noastre.




© Copyright 2000-2021 iStorm. Toate drepturile rezervate.