EMAG

Romania la Euro 2020 (P)

publicat 2024-04-25 20:34:25 ()

Romania la Euro 2020 (P)

Cosmin Contra sună adunarea pentru meciuri pe care România le mai are de jucat din cadrul preliminariilor pentru Campionatul European din 2020.

Mai este foarte puțin timp până când selecționata de fotbal a României află dacă merge la Euro în urma preliminariilor. În perioada 15 - 18 noiembrie aceasta joacă în compania Suediei și Spaniei în încercarea de a termina pe unul dintre cele două locuri care duc la turneul final din vara anului viitor. Este un turneu atipic, UEFA a decis ca în premieră să fie găzduit de 12 țări, printre care și România.

„Arena Națională” din București găzduiește patru meciuri din cadrul Campionatului European 2020. Trei dintre ele se vor disputa în Grupa C, iar un altul din faza optimilor de finală. De asemenea, dacă tricolorii vor fi cei care se califică, atunci meciurile lor se vor ține pe teren propriu.

Egalul cu Norvegia atârnă greu în calculele finale

Calculele s-au complicat după egalul României din meciul cu Norvegia. La mijlocul lunii octombrie selecționata antrenată de Cosmin Contra a disputat două meciuri din cadrul Grupei F a preliminariilor pentru Euro. Era de așteptat să câștige la pas în fața Insulelor Feroe, pe care a învins-o cu 3-0, grație unor goluri înscrise de George Pușcaș, Alexandru Mitriță și Claudiu Keșeru. Doi dintre jucători au fost protagoniști și în jocul de la București, acolo unde România a jucat în compania Norvegiei.

În fața a peste 30.000 de fani cu vârste sub 14 ani, România avea nevoie de victorie în fața Norvegiei, pentru a-și simplifica mult finalul preliminariilor. Calculele nu au fost așa cum ne-am așteptat, iar după un penalty ratat de George Pușcaș, Alexandru Mitriță îi aducea pe tricolori în avantaj. Totul s-a menținut până în prelungiri, atunci când norvegenii au restabilit egalitatea, 1-1 fiind scorul final. Astfel, după 3-0 cu Insulele Feroe și 1-1 cu Norvegia, coroborate cu celelalte rezultate din Grupa F, tricolorii se află tot pe locul al treilea.

Clasament Grupa F

  • Spania - 20 puncte
  • Suedia - 15
  • România - 14
  • Norvegia - 11
  • Insulele Feroe - 3
  • Malta - 3

Astfel, este imperios ca România să câștige cu Suedia, echipă în fața căreia a pierdut în tur, cu scorul de 2-1. Oricare alt rezultat în afara victoriei aproape că îi reduce definitiv șansele la o clasare pe primele două locuri. Nici succesul nu îi garantează acest lucru, pentru că ultima confruntare va avea loc contra Spaniei. Una dintre speranțe se leagă de faptul că ibericii sunt calificați matematic și ar putea aborda meciul cu România folosind o garnitură inedită.

Selecționerul Cosmin Contra a anuntat lista cu stranierii convocați pentru partidele cu Suedia și Spania. În mare, sunt cei pe care a mizat și anterior, pentru partidele cu Insulele Feroe și Norvegia, după cum urmează:

  • Portari: Ciprian Tătărușanu, Florin Nită, Ionuț Radu, Silviu Lung,
  • Fundași: Romario Benzar, Vasile Mogoș, Adrian Rus, Ionuț Nedelcearu, Dragoș Grigore, Alin Toșca,
  • Mijlocași: Sergiu Hanca, Alexandru Chipciu, Răzvan Marin, Tudor Băluță, Paul Anton, Dorin Rotariu, Nicolae Stanciu, Ianis Hagi, Alexandru Mitriță, Alexandru Maxim,
  • Atacanți: Claudiu Keșeru, George Pușcaș, Florin Andone.

Rezultatele României nu conving

Deși păstrează șanse reale de calificare la Campionatul European, România nu a bătut pe nimeni în afară de Malta și Insulele Feroe. 12 din totalul de 14 puncte acumulate au fost obținute contra celor mai slabe echipe din Grupa F.

Ea nu pleacă favorită nici în fața meciurilor cu Suedia și Spania. În oferta de pariuri online Fortuna, Sponsor al echipei naționale și unul dintre cei mai populari operatori de pariuri sportive din țară, Fortuna îi oferă României aceeași cotă la victorie precum cea a suedezilor, 2.70. De asemenea, cota Suediei pentru a termina pe locul al doilea este net convingătoare față de cea a România. 1.05 este cota pentru ca nordicii să se califice de pe a doua poziție din Grupa F, în timp ce România primește din partea aceluiași operator o cotă de 7.00 pentru acelasi obiectiv.




© Copyright 2000-2021 iStorm. Toate drepturile rezervate.