EMAG

Procesul de verificare a identitatii (KYC), obligatoriu la operatorii de pariuri/cazino online

publicat 2020-03-23 17:30:00 ()

Procesul de verificare a identitatii (KYC), obligatoriu la operatorii de pariuri/cazino online Este o perioadă în care se stă mai mult acasă, timp în care mulți văd filme, seriale, clipuri pe YouTube, în timp ce alte persoane aleg să-și alunge plictiseala încercându-și norocul la operatori de jocuri de noroc online precum NetBet. Un lucru foarte important de care trebuie să ții cont este să iți verifici contul.

Acest proces de verificare a identității se numește KYC (Know Your Customer) și este un pas obligatoriu de realizat la fiecare operator licențiat la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN).

Articolul 129, alineatul 5 din Decizia nr. 111, din data de 24 februarie 2016 specifică faptul că acele conturi ce nu au fost verificate în termen de 30 de zile de la deschidere trebuie închise, iar banii de pe cont trebuie transferați în conturile statului. Astfel, jucătorul nu mai are nicio posibilitate de a-i recupera ulterior.

Această prevedere a fost reglementată prin lege deoarece statul dorește să aibă un control mai bun, ținând cont că utilizatorii plătesc taxe pentru sumele retrase. În plus, autoritățile au dorit să prevină și spălarea banilor.

Pe de altă parte, operatorii trebuie să se asigure că toți utilizatorii au cel puțin 18 ani. Apoi, este interzis ca un utilizator să aibă mai mult de un cont la un operator. Prin verificarea identității, operatorul poate controla acest lucru. În același timp, operatorul se poate feri și de cei ce doresc să abuzeze de anumite bonusuri existente în ofertă pentru noii utilizatori.

Trebuie spus însă că toate datele personale ale utilizatorilor și tranzacțiile financiare efectuate de aceștia sunt protejate, fiind stocate electronic într-un mediu securizat, cu acces restricționat la un nivel înalt.

Partea bună este că procesul de verificare a contului este ușor de îndeplinit. Să luăm spre exemplu operatorul NetBet, care a venit în sprijinul utilizatorilor și a creat un modul special prin care aceștia pot uploada copia unui act de identitate direct din cont.

Pașii pentru verificarea unui cont la NetBet sunt următorii:

  • 1. Te conectezi în contul tău de jucător NetBet
  • 2. Accesezi meniul Contul Meu, aflat în colțul dreapta-sus al paginii
  • 3. Apeși pe secțiunea Încarca Documente (este opțiunea cu numărul 4 din meniul din stânga)
  • 4. Încarci o copie a actului de identitate.

De asemenea, copia actului de identitate poate fi trimisă și prin email, la adresa contact@netbet.com.

Procesul de verificare durează în general câteva ore. Pentru ca acesta să se încheie cât mai rapid este necesar să trimiți copii lizibile și de calitate înaltă. De asemenea, cât timp contul tău este în procesul de verificare nu trebuie să încerci să deschizi conturi noi sau să schimbi datele furnizate la deschiderea contului.

În anumite situații este posibil ca departamentul de Relații cu Clienții să efectueze anumite verificări suplimentare și să iți solicite diverse documente sau confirmări.

Pe de altă parte, verificarea contului aduce de la sine și noi beneficii pentru utilizatori.

Astfel, după ce și-au verificat contul, utilizatorii NetBet vor beneficia de procesarea mai rapidă a retragerilor, eliminarea limitei de depunere de 200 EUR sau echivalent, bonusuri și promoții mai atractive și răspunsuri mai rapide din partea serviciului de relații cu clienții.

Practic, verificarea contului reprezintă un pas făcut și în avantajul clientului, dar care este obligatoriu. În cazul în care acest pas nu este îndeplinit, operatorii sunt obligați să închidă contul, iar fondurile existente sunt virate către bugetul de stat, respectând prevederile legale.

NetBet este un operator licențiat ONJN în România, care are o ofertă variată de pariuri, pariuri live, jocuri de loto, jocuri de cazino și cazino live. A fost înființat în 2001, iar pe piața românească a intrat din vara anului 2015. În iulie 2016, NetBet a obținut o licență ONJN pentru organizarea jocurilor de noroc online pe 10 ani.




© Copyright 2000-2021 iStorm. Toate drepturile rezervate.