EMAG

Horoscop

Ultimele cautari

Cele mai recente stiri

Cele mai citite stiri - 24h

Articole

Stiri localeUltimele Stiri « Pag. ant. 1 2 3 4 5 ... 18 19 Pag. urm. »

Marea Britanie la Bookfest 2019

publicat 2019-05-23 08:45:22 (Dilema-Veche)
Marea Britanie la Bookfest 2019 Marea Britanie - cel mai mare exportator de carte din lume si "piata de carte din Europa la care Romania e cel mai bine conectata", potrivit lui Grigore Arsene, Presedintele AER - este tara invitata de onoare a editiei din acest an a Salonului International de Carte Bookfest.De la acceptarea acestui statut, cu un an in urma, si pana la debutul Bookfest 2019, organizatorii - British Council Romania, alaturi de Amabasada Marii Britanii in Romania si partenerii - au pregatit un program... ...continuare.

Primul pas in Europa - interviu cu Andrei PLEȘU, presedintele Fundatiei Noua Europa

publicat 2019-05-23 08:31:03 (Dilema-Veche)
Primul pas in Europa - interviu cu Andrei PLEȘU, presedintele Fundatiei Noua Europa Cum a aparut Colegiul Noua Europa?Colegiul Noua Europa este rezultatul unei intimplari care, ca toate intimplarile, nu e intimplatoare, si al citorva intilniri. Intimplarea: terminasem mandatul de ministru al Culturii, respectiv imi dadusem demisia - ca n-am rezistat in nici un post mai mult de doi ani. Și un prieten german, pe care-l cunoscusem inca dinainte de '89, a vorbit cu un prieten al lui, Wolf Lepenies, pe atunci rectorul Institutului de Studii Avansate din Berlin, sa ma invite... ...continuare.

O punte intre Vest si Est - interviu cu Valentina SANDU-DEDIU, rectorul Colegiului Noua Europa

publicat 2019-05-23 08:31:03 (Dilema-Veche)
O punte intre Vest si Est - interviu cu Valentina SANDU-DEDIU, rectorul Colegiului Noua Europa Este primul si, deocamdata, singurul Institut de Studii Avansate in domeniul stiintelor umaniste si sociale din Romania. A fost infiintat si functioneaza cu sprijinul unor fundatii private si institutii publice din Europa occidentala ca o punte catre Noua Europa. Și ca un spatiu al libertatii de cercetare, dupa cum spune rectorul Valentina Sandu-Dediu. In ce relatie este NEC cu alte institutii asemanatoare din Romania si din Europa?In Romania, citeva institute de studii post-doctorale sint... ...continuare.

Contributia elvetiana la infiintarea New Europe College

publicat 2019-05-23 08:31:03 (Dilema-Veche)
Contributia elvetiana la infiintarea New Europe College In 1994, New Europe College Bucuresti (NEC) si-a deschis portile - la inceput, intr-un cadru modest, dar cu intentia clara de a deveni un Institut de Studii Avansate in toata regula - al doilea din spatiul tarilor fostului bloc estic, dupa Collegium Budapest, deschis in 1992. NEC urma sa devina un institut european, inclusiv din punctul de vedere al finantarii. Una dintre conditii necesare pentru ca aceasta dorinta sa devina realitate era o cladire cu suficient spatiu pentru birouri, dar si... ...continuare.

Un vis improbabil

publicat 2019-05-23 08:31:03 (Dilema-Veche)
Un vis improbabil In 1992, Andrei Plesu a fost fellow la Wisenschaftskolleg zu Berlin cu proiectul "Ingeri: elemente pentru o teorie a proximitatii". A fost atit de impresionat de acest Institute for Advanced Study incit s-a intrebat de ce n-ar exista si in Romania o asemenea institutie. Un astfel de institut invita cercetatorii, vreme de un an, sa-si intreprinda proiectele de cercetare in mod individual - si asta intr un mediu stimulator, alaturi de cercetatori si de artisti din diverse discipline si culturi.... ...continuare.

O institutie durabila

publicat 2019-05-23 08:31:03 (Dilema-Veche)
O institutie durabila Colegiul Noua Europa implineste 25 de ani de la infiintare. Dupa un sfert de secol de existenta poti deja creiona un bilant, fie el si provizoriu, al acestei institutii (inca) fara egal din peisajul academic si cultural al Romaniei. As enumera doar trei mari reusite ale acestui edificiu fondat de Andrei Plesu in 1994. Prima reusita: NEC a repus pe harta Europei cercetarea academica de top din Romania din domeniul stiintelor umaniste. Adica: Romania a devenit un pol atractiv pentru cercetatori... ...continuare.

Cu ochii-n 3,14

publicat 2019-05-23 08:31:03 (Dilema-Veche)
Cu ochii-n 3,14 SPRE BUCURIA AMATORILOR DE BILUȚE ALBE, SINGURA ȚARA DIN LUME CU ZERO ANXIETATE TREBUIE SA POARTE IN CONTINUARE UN DIALOG SENIN a Trupa Guns N' Roses a intentat un proces de trademark impotriva fabricii Oskar Blues din SUA, care comercializeaza un tip de bere numit Guns 'N' Rosé. Spre bucuria amatorilor, insa, berarii au declarat ca nu vor renunta la vinzarea Rosé-ului, cel putin pina in martie 2020. (C. Ș.)a Au inflorit salcimii de sub fereastra dormitorului meu. Pe linga blocuri e... ...continuare.

Cum a expus Hrusciov crimele lui Stalin

publicat 2019-05-23 08:31:03 (Dilema-Veche)
Cum a expus Hrusciov crimele lui Stalin Membru al Academiei Britanice si al Societatii Regale de Istorie, Ian Kershaw este considerat un expert in istoria Germaniei naziste si in personalitatea lui Adolf Hitler. Volumele sale Hitler 1889-1936: Hubris si Hitler 1936-1945: Nemesis au primit Wolfson Literary Award. Textul de fata este un fragment in avanpremiera din volumul Un continent fracturat. Europa, 1950-2017, aflat in curs de aparitie la Editura Litera, in traducerea lui Alexandru Țirdea. Momentul dramatic al slabirii... ...continuare.

Omul este bun? Sau este rau?

publicat 2019-05-23 08:31:03 (Dilema-Veche)
Omul este bun? Sau este rau? Se vorbeste foarte mult despre moartea ideologiilor si a partidelor politice si, in consecinta, despre moartea democratiei. Evident ca nimeni nu-si imagineaza ca, la scara istorica, organizarea sociala umana poate sta pe loc, si de aceea asemenea observatii sint greu de contrazis. Nici noi nu ne propunem asta. Dimpotriva, le vom da dreptate. Lumea de miine va arata altfel. Partidele politice, de exemplu, au luat nastere din dorinta tuturor segmentelor sociale de a avea acces la putere. Pe... ...continuare.

MODUL Carturesti

publicat 2019-05-23 08:31:03 (Dilema-Veche)
MODUL Carturesti In rubrica de fata, ce isi propune cu incapatinare sa demonstreze ca orasul e plin de piedici - generic, le-am spus ursi, desi este evident ca ma refer la mizeria de pe strazi, cladirile care stau sa-ti scape oricind o bucata de tencuiala pe cocoasa, baietii care te "ajuta" sa parchezi, baietii care te "ajuta" sa scapi telefonul pe jos si sa nu-l mai gasesti, pavajul desprins din metru in metru, dar pe care oricum nu apuci sa faci multi pasi, ca e plin de 4x4-uri parcate numai bine cit... ...continuare.

« Pag. anterioara 1 2 3 4 5 ... 18 19 Pag. urmatoare »

Cumparaturi online - Emag.ro | Oferte GearBest.com© Copyright 2000-2019 iStorm. Toate drepturile rezervate.