Economic

Afacerile fabricii de constructii metalice Rosendahl din Satu Mare au scazut cu 64% in 2020, ajungand la 12,7 mil. lei Autor: Laurentiu Cotu Rosendahl Nextrom, filiala locala a Rosendahl Nextrom GmbH Austria, parte a grupului austriac Knill Gruppe, a avut anul trecut o cifra de afaceri de 12,7 mil. lei (2,6 mil. euro), in scadere cu 64% fata de anul anterior, cand compania a realizat afaceri totale de 35,3 mil. lei (7,4 mil. euro), conform datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finantelor. Rosendahl Nextrom si-a diminuat anul trecut pierderea, ajungand la 7.663 de lei (1.600 de euro), de la un rezultat negativ de 621.
BERD investeste 75 mil. lei in emisiunea de obligatiuni verzi de 500 mil. lei a BCR. Dobanda de 5% si maturitate pe sapte ani BERD investeste 75 mil. lei in emisiunea de obligatiuni verzi de 500 mil. lei a BCR. Dobanda de 5% si maturitate pe sapte ani Senatorii au votat plafonarea preturilor la curent si gaze la un nivel care depaseste cele mai bune oferte de pe piata Senatorii au votat plafonarea preturilor la curent si gaze la un nivel care depaseste cele mai bune oferte de pe piata China a atins doar jumatate din tinta inclusa in acordul comercial incheiat cu SUA China a atins doar jumatate din tinta inclusa in acordul comercial incheiat cu SUA Actiunile Evergrande se prabusesc cu 14% dupa ce compania a reluat procesele de tranzactionare pe bursa. Declinul vine in urma unui acord esuat, care ar fi implicat cumpararea unei participatii de 2,6 miliarde de dolari Actiunile Evergrande se prabusesc cu 14% dupa ce compania a reluat procesele de tranzactionare pe bursa. Declinul vine in urma unui acord esuat, care ar fi implicat cumpararea unei participatii de 2,6 miliarde de dolari Situatie fara precedent in China. Preturile carbunelui este la un nivel record Situatie fara precedent in China. Preturile carbunelui este la un nivel record Indicele ROBOR la 3 luni creste la 2,25% pe an, cel mai mare nivel din ultimele 16 luni Indicele ROBOR la 3 luni creste la 2,25% pe an, cel mai mare nivel din ultimele 16 luni Furnizorul belgian de solutii IT Cegeka, prezent si pe piata din Romania, preia dezvoltatorul de soft DAS Solutions din Chisinau si vrea sa ajunga la o echipa locala de 200 de programatori Furnizorul belgian de solutii IT Cegeka, prezent si pe piata din Romania, preia dezvoltatorul de soft DAS Solutions din Chisinau si vrea sa ajunga la o echipa locala de 200 de programatori Antreprenori locali. Softronic din Craiova livreaza sase locomotive electrice catre Suedia Antreprenori locali. Softronic din Craiova livreaza sase locomotive electrice catre Suedia O noua companie din IT vine la Bursa: Furnizorul de solutii software Bento vrea ca actiunile sale sa fie listate pe piata AeRO pana la finalul anului.Piata de capital este o optiune viabila pentru atragerea de finantare destinata continuarii si consolidarii dezvoltarii de produse proprii O noua companie din IT vine la Bursa: Furnizorul de solutii software Bento vrea ca actiunile sale sa fie listate pe piata AeRO pana la finalul anului."Piata de capital este o optiune viabila pentru atragerea de finantare destinata continuarii si consolidarii dezvoltarii de produse proprii" Cooperativa Nucul de Aur din Suceava, formata din 20 de fermieri, a inceput productia in fabrica de fructe deshidratate, construita cu 6 mil. lei Cooperativa Nucul de Aur din Suceava, formata din 20 de fermieri, a inceput productia in fabrica de fructe deshidratate, construita cu 6 mil. lei Sase luni de la listarea UiPath pe Wall Street: actiunile au minus 28% si se tranzactioneaza sub pretul de oferta pe o Bursa in urcare cu 8%. Sase luni de la listarea UiPath pe Wall Street: actiunile au minus 28% si se tranzactioneaza sub pretul de oferta pe o Bursa in urcare cu 8%. Bursa: Indicele extins BET-XT al celor mai lichide 30 de actiuni, plus 4,3% in septembrie. TeraPlast, cel mai mare avans (38,2%). Sphera, cel mai mare declin (11,1%) Bursa: Indicele extins BET-XT al celor mai lichide 30 de actiuni, plus 4,3% in septembrie. TeraPlast, cel mai mare avans (38,2%). Sphera, cel mai mare declin (11,1%) Cele sapte fonduri de pensii private obligatorii Pilon II,  la 87 mld. lei active: un sfert in actiuni Cele sapte fonduri de pensii private obligatorii Pilon II, la 87 mld. lei active: un sfert in actiuni ZF Agropower. Productia de struguri este cu 10-15% mai mare. Costurile noastre cele mai mari sunt cu manopera, cu zilierii, dar au crescut si preturile la sticle, dopuri ZF Agropower. Productia de struguri este cu 10-15% mai mare. "Costurile noastre cele mai mari sunt cu manopera, cu zilierii, dar au crescut si preturile la sticle, dopuri" Vladimir Kalinov, vicepresedinte Raiffeisen: Vrem sa avem in portofoliul de clienti IMM afaceri profitabile, responsabile, prin crearea de locuri de munca Vladimir Kalinov, vicepresedinte Raiffeisen: Vrem sa avem in portofoliul de clienti IMM afaceri profitabile, responsabile, prin crearea de locuri de munca Se poate prabusi China? Economia incetineste sub povara crizelor multiple in timp ce liderul comunist se lupta pentru puterea absoluta Se poate prabusi China? Economia incetineste sub povara crizelor multiple in timp ce liderul comunist se lupta pentru puterea absoluta Cei mai bogati 10% dintre americani detin 89% din toate actiunile burselor din Statele Unite Cei mai bogati 10% dintre americani detin 89% din toate actiunile burselor din Statele Unite Șeful CEZ spune ca pretul energiei va continua sa creasca Șeful CEZ spune ca pretul energiei va continua sa creasca Curs valutar, 18 octombrie. Cat valoreaza astazi un euro sau un dolar american. Date oficiale BNR Curs valutar, 18 octombrie. Cat valoreaza astazi un euro sau un dolar american. Date oficiale BNR Plati de peste un miliard de euro pentru fermieri. Pentru ce aloca APIA banii Plati de peste un miliard de euro pentru fermieri. Pentru ce aloca APIA banii Adoptat de Senat: Cota de TVA de 5% se va extinde, partial, pentru casele care costa peste 450.000 de lei Adoptat de Senat: Cota de TVA de 5% se va extinde, partial, pentru casele care costa peste 450.000 de lei Scumpirile au continuat si in septembrie. Inflatia a ajuns la 6,3% luna trecuta Scumpirile au continuat si in septembrie. Inflatia a ajuns la 6,3% luna trecuta Cum se vede inflatia in doar o luna in cosul de alimente? Cum se vede inflatia in doar o luna in cosul de alimente? Titlurile de stat cu scadenta la 10 ani au fost cotate luni la o rata de referinta de 4,85% pe piata secundara, in crestere cu peste 3% fata de finalul saptamanii trecute Titlurile de stat cu scadenta la 10 ani au fost cotate luni la o rata de referinta de 4,85% pe piata secundara, in crestere cu peste 3% fata de finalul saptamanii trecute Analiza: Preturile mai mari la pompa alimenteaza noi scumpiri Analiza: Preturile mai mari la pompa alimenteaza noi scumpiri INS modifica in sus cresterea PIB in primul semestru, la 7%, fata de 6,5% cat estima anterior. In T2, economia a crescut cu 13,9%, dupa revizuirea contributiei consumului populatiei, de la 6,2% la 7,3% INS modifica in sus cresterea PIB in primul semestru, la 7%, fata de 6,5% cat estima anterior. In T2, economia a crescut cu 13,9%, dupa revizuirea contributiei consumului populatiei, de la 6,2% la 7,3% Deficitul comercial la bunuri a crescut cu 3 mld. euro in primele opt luni ale anului, pana la 14,6 mld. euro. Exporturile s-au majorat cu 24,4% an/an, iar importurile cu 24,9% an/an Deficitul comercial la bunuri a crescut cu 3 mld. euro in primele opt luni ale anului, pana la 14,6 mld. euro. Exporturile s-au majorat cu 24,4% an/an, iar importurile cu 24,9% an/an Protest Declic cu cosuri de cumparaturi la Ministerul Muncii. Raluca Turcan, provocata sa traiasca cu salariul minim Protest Declic cu cosuri de cumparaturi la Ministerul Muncii. Raluca Turcan, provocata sa traiasca cu salariul minim Dobanzile pe piata interbancara continua sa creasca: ROBOR la 3 luni a ajuns joi la 2,10%, maximul ultimului an Dobanzile pe piata interbancara continua sa creasca: ROBOR la 3 luni a ajuns joi la 2,10%, maximul ultimului an Shiba Inu devine a douasprezecea cea mai valoroasa criptomoneda din lume, dupa o crestere de 367% in numai o saptamana Shiba Inu devine a douasprezecea cea mai valoroasa criptomoneda din lume, dupa o crestere de 367% in numai o saptamana Marii castigatori ai pandemiei: patronii farmaciilor. Profitul a crescut cu peste 40% intr-un an Marii castigatori ai pandemiei: patronii farmaciilor. Profitul a crescut cu peste 40% intr-un an BNR a tinut  dobanda-cheie la minimul de 1,25%, in timp ce inflatia a tot urcat. Inflatia poate ajunge sa fie dubla fata de tinta BNR in 2021. Cine trage la raspundere BNR ca nu ia masuri pentru reducerea inflatiei si atingerea tintei? BNR a tinut dobanda-cheie la minimul de 1,25%, in timp ce inflatia a tot urcat. Inflatia poate ajunge sa fie dubla fata de tinta BNR in 2021. Cine trage la raspundere BNR ca nu ia masuri pentru reducerea inflatiei si atingerea tintei? DB Schenker, divizia de logistica a gigantului Deutsche Bahn, deschide un terminal de 2.330 mp in parcul industrial Tetarom III din Cluj-Napoca, al doilea ca marime dupa cel din Bucuresti DB Schenker, divizia de logistica a gigantului Deutsche Bahn, deschide un terminal de 2.330 mp in parcul industrial Tetarom III din Cluj-Napoca, al doilea ca marime dupa cel din Bucuresti Bursa: BCR Pensii a vandut din Electrica si Transelectrica in T2/2021 si a cumparat actiuni la Transport Trade Services. Intrari la o companie de minerit si la cel mai mare producator de blocuri ceramice din lume Bursa: BCR Pensii a vandut din Electrica si Transelectrica in T2/2021 si a cumparat actiuni la Transport Trade Services. Intrari la o companie de minerit si la cel mai mare producator de blocuri ceramice din lume Antreprenorul de la Bacania Veche a lansat un nou proiect culinar: Nu reinventam bucataria, nu salvam bucataria romaneasca, nu punem Romania pe harta gastronomica a lumii. Pur si simplu gatim Mancare. Cu M mare!!! Antreprenorul de la Bacania Veche a lansat un nou proiect culinar: Nu reinventam bucataria, nu salvam bucataria romaneasca, nu punem Romania pe harta gastronomica a lumii. Pur si simplu gatim Mancare. Cu M mare!!! Apple, 8,5 miliarde de dolari de pe urma jocurilor Apple, 8,5 miliarde de dolari de pe urma jocurilor Euforia politica si economica s-a incheiat, urmeaza o perioada extrem de complicata: inflatia va fi mult peste asteptari, dobanzile vor creste, consumul si economia isi vor reduce cresterea, iar PNRR vine cu conditii bugetare si fiscale dure inainte sa vina banii Euforia politica si economica s-a incheiat, urmeaza o perioada extrem de complicata: inflatia va fi mult peste asteptari, dobanzile vor creste, consumul si economia isi vor reduce cresterea, iar PNRR vine cu conditii bugetare si fiscale dure inainte sa vina banii EFSE a oferit un nou imprumut de 10 mil. euro pentru BT Microfinantare pentru a extinde accesul la finantare a microintreprinderilor si intreprinderilor mici EFSE a oferit un nou imprumut de 10 mil. euro pentru BT Microfinantare pentru a extinde accesul la finantare a microintreprinderilor si intreprinderilor mici Gazprom a crescut livrarile de gaze catre Romania! Au fost  inregistrate valori maxime istorice Gazprom a crescut livrarile de gaze catre Romania! Au fost inregistrate valori maxime istorice Romania vrea sa reia exporturile de carne pe piata din SUA Romania vrea sa reia exporturile de carne pe piata din SUA

Cumparaturi online - Emag.ro

© Copyright 2000-2021 iStorm. Toate drepturile rezervate.