EMAG

Primul test pentru Mirel Radoi ca antrenor al nationalei mari este chiar barajul cu Islanda

publicat 2019-12-13 08:30:00 ()

Primul test pentru Mirel Radoi ca antrenor al nationalei mari este chiar barajul cu Islanda

Selecționata de fotbal a României mai are o șansă pentru a se califica la Campionatul European din 2020, dar pentru a face asta trebuie să învingă prima dată Islanda. Cele două vor fi adversare în luna martie a anului viitor, în semifinalele play-off-ului Ligii Națiunilor.

Tricolorii au terminat pe locul 4 în Grupa E din preliminariile pentru Campionatul European din 2020, dar, datorită parcursului din prima ediție a Ligii Națiunilor, au primit o șansă în plus, la barajul din primăvara lui 2020. Astfel, în luna martie a anului viitor, România va întâlni Islanda, la primul test cu noul selecționer la cârma naționalei. Mirel Rădoi este cel care l-a înlocuit pe Cosmin Contra la cârma echipei naționale, după ce a fost ales de mai marii fotbalului românesc.

Alegerea acestuia era oarecum anticipată de toată lumea. Mirel Rădoi era principalul favorit să preia naționala mare, la casele de pariuri online. Betano, Unibet, Fortuna și alte agenții populare în țara noastră, l-au creditat încă de la început pe Rădoi cu prima șansă să-l înlocuiască pe Cosmin Contra. 2.00 a fost cota stabilită de bookmakeri pentru ca Rădoi să fie numit selecționer, urmat de Dan Petrescu și Gheorghe Hagi, amândoi la o cotă de 4.00.

Mirel Rădoi este antrenorul care a egalat o performanță veche de 55 de ani. Acesta a reușit să califice naționala de fotbal la Olimpiada de Vară, după ce naționala U21 a jucat în semifinalele Campionatului European din 2019. Datorită clasării între cele mai bune patru echipe ale Europei, echipa de tineret va juca pentru o medalie la Jocurile Olimpice din 2020.

Cu cine poate juca România în finala play-off-ului Ligii Națiunilor

Conform tragerii la sorți pentru play-off-ul Ligii Națiunilor, România urmează să întâlnească Islanda. O victorie cu naționala nordică însă, nu ne asigură participarea la EURO 2020. Dacă trecem de „vikingi”, vom juca finala barajului cu una dintre echipele din cealaltă semifinală, Bulgaria - Ungaria.

Aceste meciuri se joacă într-o singură manșă, iar tricolorii vor evolua în deplasare. În acest moment partida este programată să se joace la Reykjavik, pe Laugardalsvelli. Totuși, cum meciul va avea loc la finalul lunii martie, presa de profil din Islanda a anunțat că meciul ar putea fi mutat. Asta în condițiile în care vremea ar putea da peste cap planurile organizatorilor. Islanda - România va avea loc pe 26 martie 2020 și se dispută într-o singură manșă, pe terenul adversarilor. Dacă va câștiga, naționala antrenată de Mirel Rădoi urmează să o înfrunte pe învingătoarea meciului dintre Bulgaria și Ungaria. Finala barajului este programată să aibă loc pe 30 martie 2020, tot în deplasare.

România, avantaj în meciurile directe

Vestea bună este că România este mai bine clasată în ierarhia FIFA decât toate cele trei echipe care sunt pe traseul ei în drumul spre Euro 2020. Ocupă locul 37, iar cea mai slab clasată dintre posibilele adversare ale ei din play-off-ul Ligii Națiunilor este pe poziția 59.

  • România – locul 37 (1.475 puncte)
  • Islanda – locul 39 (1.464 puncte)
  • Ungaria – locul 52 (1.416 puncte)
  • Bulgaria – locul 59 (1.381 puncte)

Istoricul este unul favorabil naționalei României, care a reușit de-a lungul timpului să stea mai bine la capitolul meciuri directe cu Islanda, Ungaria, cât și cu Bulgaria. Două meciuri au avut tricolorii în fata islandezilor, în campania pentru Campionatul Mondial din 1998, atunci când Gheorghe Hagi și ceilalți câștigau cu 8-0 la general. A fost 4-0 la București și 4-0 în deplasare, legendarul mijlocaș român și actualul antrenor al dobrogenilor de la FC Viitorul înscria trei goluri în acea dublă manșă.

2020 este un an special pentru România, Bucureștiul va fi gazda a patru meciuri de la Campionatul European. Arena Națională găzduiește trei evenimente din Grupa C și unul din faza optimilor de finală. Se cunosc deja trei dintre echipele care vor face parte din această grupă, acolo unde ar putea fi și România dacă va câștiga play-off-ul Ligii Națiunilor. Astfel, conform tragerii la sorți daca se va califica la Euro 2020, România urmează să evolueze în grupă cu Olanda, Ucraina și Austria.




© Copyright 2000-2021 iStorm. Toate drepturile rezervate.