EMAG

Cum arata lupta la titlu in noul sezon din Serie A

publicat 2024-04-23 13:19:38 ()

Cum arata lupta la titlu in noul sezon din Serie A

2020/2021 va fi cel de-al 119-lea sezon din eșalonul principal de fotbal profesionist din Italia, urmând a debuta pe 19 septembrie 2020 și se va încheia pe 23 mai 2021.

Vor fi tot 20 de echipe, iar noutățile sunt reprezentate de Benevento Calcio, Crotone și Spezia, aceasta din urmă aflându-se la prima promovare în Serie A. Lecce, Brescia și SPAL sunt echipele care au retrogradat, iar în acest sezon vor evolua în Serie B.

Pentru prima oară după mulți ani, specialiștii prevăd o luptă strânsă la titlu. Câștigătoarea ultimelor nouă ediții, Juventus Torino, mizează pe un antrenor aflat la început de drum, Andrea Pirlo, după ce l-a concediat pe Maurizio Sarri la doar un an de la instalarea sa în funcție. În aceste condiții, marea rivală Inter, care îl va avea și în acest sezon pe bancă pe colericul Antonio Conte, pare a avea o șansă serioasă să pună capăt dominației "Bătrânei Doamne".

Cotele pentru câștigătoarea sezonului 2020/2021 in Serie A se găsesc pe 888pariuri, iar Juventus, cu cota 1.85 la un nou triumf, pornește favorită și în acest sezon. Inter o urmează însă îndeaproape, cu cota 2.70. Napoli, cu cota 9.00, Atalanta, cu cota 12.00, și AC Milan, cu cota 21.00, completează lista favoritelor la câștigarea Serie A 2020/2021.

În continuare, trecem în revistă cele mai importante mutări efectuate de către principalele favorite la titlu în Serie A:

Juventus

Eliminarea suferită în optimile de finală ale Ligii Campionilor, în fața lui Olympique Lyon, i-a fost fatală lui Maurizio Sarri, în locul căruia a fost preferat Andrea Pirlo, aflat la prima experiență ca antrenor principal.

Mijlocașul brazilian Arthur, adus de la Barcelona, acolo unde a fost cedat la schimb Miralem Pjanic, americanul Weston McKennie, împrumutat de la Schalke, și suedezul Dejan Kulusevski, achiziționat încă din iarnă de la Parma, sunt noutățile piemontezilor în ceea ce privește jucătorii pentru noul sezon.

Pe lângă Pjanic, Juventus s-a mai despărțit în această vară de Blaise Matuidi, plecat la echipa lui David Beckham - Inter Miami, portarul Mattia Perin, cedat la Genoa, și fundașul Cristian Romero, împrumutat la Atalanta.

Inter

Poate cel mai important transfer al "nerazzurrilor" este rămânerea lui Antonio Conte la cârma echipei care în sezonul precedent a terminat pe locul 2 în Serie A și a disputat finala Europa League, pierdută în fața Sevilliei.

Achraf Hakimi, adus de la Real Madrid cu 40 de milioane de euro, Alexis Sanchez, venit gratis de la Manchester United, și Stefano Sensi, transferat de la Sassuolo după ce sezonul trecut a jucat sub formă de împrumut, sunt mutările lui Inter pentru noul sezon. Arturo Vidal, pe punctul de a-și reziliat înțelegerea cu Barcelona, și Aleksandar Kolarov, de la AS Roma, sunt și ei foarte aproape de a ajunge sub comanda lui Conte.

La capitolul plecări, Inter s-a despărțit de Borja Valero și Tommaso Berni, ale căror înțelegeri au expirat.

Napoli

Câștigătoarea Cupei Italiei din sezonul recent încheiat merge pe mâna lui Gennaro Gattuso și în această ediție de campionat.

Un singur transfer a făcut Napoli până-n prezent, dar este cel mai costisitor efectuat de o echipă din Serie A. 70 de milioane de euro a plătit Aurelio De Laurentis pentru atacantul nigerian în vârstă de doar 21 de ani, Victor Osimhen, adus din Franța, de la Lille.

Atacantul spaniol Jose Callejon și portarul grec Orestis Karnezis, aflați la final de contract, și Allan, vândut la Everton în schimbul a 25 de milioane de euro, sunt jucătorii cedați de Napoli în această vară.

Atalanta

Echipa din Bergamo, una dintre surprizele sezonului trecut, atât în campionat, cât și în Liga Campionilor, a activat opțiunea de a-l achiziționa pe Mario Pasalic de la Chelsea și l-a adus pe mijlocașul rus Aleksei Miranchuk, cu 14,5 milioane de euro de la Lokomotiv Moscova, pentru a-l înlocui pe Josip Ilicic, care se luptă cu depresia, din informațiile prezentate de presa din Italia.

Timothy Castagne a părăsit echipa, fiind cedat în schimbul a 25 de milioane de euro la Leicester.

AC Milan

Cu Zlatan Ibrahimovic pentru încă un sezon, plus Brahim Diaz și Sandro Tonali, aduși de la Real Madrid, respectiv Brescia, AC Milan se anunță o pretendentă serioasă la primele locuri. Dacă mai punem la socoteală și finalul excelent de sezon, trupa pregătită de Stefano Piolo arată foarte bine în vederea sezonului care stă să înceapă.

De la echipă au plecat Lucas Biglia, Giacomo Bonaventura și Pepe Reina, liberi de contract, iar fundașul elvețian Ricardo Rodriguez a fost cedat la Torino, contra sumei de 3 milioane de euro.

Lazio și AS Roma

Lazio a fost una dintre echipele frumoase ale sezonului precedent, iar antrenorul Simone Inzaghi a reușit să-și țină jucătorii aproape pentru ediția următoare de campionat.

Doar Valon Berisha a fost vândut la Reims, pe 5 milioane de euro, în timp ce la capitolul veniri îl avem pe Pepe Reina, de la AC Milan.

Marea rivală a lazialilor, AS Roma, a schimbat acționariatul în această vară, dar transferurile încă n-au sosit.

Pedro, adus gratis de la Chelsea, și Henrikh Mkhitaryan, venit tot gratis după ce și-a reziliat contractul cu Arsenal, sunt singurele mutări realizate până în prezent de formația pregătită de Paulo Fonseca.

Programul primei etape din Serie A, propune dueluri interesante cum ar fi: Fiorentina - Torino, Verona - AS Roma, Parma - Napoli, Genoa - Crotone, Sassuolo - Cagliari, Juventus - Sampdoria, AC Milan - Bologna, Benevento - Inter, Lazio - Atalanta și Udinese - Spezia.




© Copyright 2000-2021 iStorm. Toate drepturile rezervate.