EMAG

Horoscop

Ultimele cautari

Cele mai recente stiri

Cele mai citite stiri - 24h

Articole

Stiri locale




Spectacole in premiera la Teatrul National de Opereta si Musical "Ion Dacian". Programul lunii februarie

publicat 2024-01-23 09:15:03 (Adevarul)
Spectacole in premiera la Teatrul National de Opereta si Musical Ion Dacian. Programul lunii februarie In luna februarie Teatrul National de Opereta si Musical "Ion Dacian" va invita la urmatoarele spectacole, programate la sala din bulevardul Octavian Goga Nr. 1 ...continuare.

O carte pe zi: "Apa lacului nu e niciodata dulce" de Giulia Caminito

publicat 2024-01-23 09:00:15 (Mediafax)
O carte pe zi: Apa lacului nu e niciodata dulce de Giulia Caminito Romanul a fost tradus in 22 de tari si a castigat, in 2021, premiile Campiello si Strega Off si a fost finalist la Premiul Strega. ...continuare.

Ziua Culturii Maghiare la Teatrul Tamási Áron

publicat 2024-01-22 16:15:08 (Jurnalul-National)
Ziua Culturii Maghiare la Teatrul Tamási Áron Anul acesta, Teatrul Tamási Áron  celebreaza Ziua Culturii Maghiare prin deschiderea a trei spatii de intalnire: luni, 22 ianuarie, de la ora 19, in Sala Mare a Teatrului, spectatorii din Sfantu Gheorghe pot urmari spectacolul  "Voiam sa ma revolt cu voi", o productie a Teatrului National din Targu Mures, in regia lui Aba Sebestyén;  in aceeasi zi,  Trupa Tamási Áron  joaca una dintre productiile sale de succes, Floarea Soarelui, in regia lui Radu Afrim, pe scena Teatrului National din Targu... ...continuare.

O carte pe zi: "Maestrul din Petersburg" de J.M. Coetzee

publicat 2024-01-22 10:00:11 (Mediafax)
O carte pe zi: Maestrul din Petersburg de J.M. Coetzee Scriu editorii: "Dostoievski imaginat de Coetzee este aparent un antierou: un barbat intre doua varste, care si-a pierdut credintele tineretii si se indreapta cu pasi repezi spre ruina trupeasca si spirituala. Tocmai acest barbat isi asuma insa elucidarea unui mister cumplit, pe o veche schema a datoriei si paricidului simbolic: moartea fiului sau vitreg, Pavel. ...continuare.

Multe muzee din tara se lauda cu numar record de vizitatori in 2023. "E cel mai interesant loc din Romania"

publicat 2024-01-22 08:15:13 (ProTV)
Multe muzee din tara se lauda cu numar record de vizitatori in 2023. E cel mai interesant loc din Romania Muzeele de la noi câstiga tot mai mult teren în rândul turistilor, atât din tara, cât si din strainatate. Multe dintre institutiile de profil din marile orase se lauda cu un numar record de vizitatori ce le-au trecut pragul în 2023. ...continuare.

Ioan Budai-Deleanu, reformatorul limbii literare romane 

publicat 2024-01-22 06:00:09 (Jurnalul-National)
Ioan Budai-Deleanu, reformatorul limbii literare romane  Pe 6 ianuarie 1760 s-a nascut la Cigmau, Hunedoara - principatul Transilvaniei, Ion Budai-Deleanu (mort in 24 august 1820, la Lemberg/Liov, astazi in Ucraina), membru atipic al Scolii Ardelene si singurul ei scriitor de varf. Sa-l descantam! ...continuare.

O carte pe zi: "Puterea de a pastra tacerea intr-o lume in care se vorbeste prea mult" de Dan Lyons

publicat 2024-01-17 09:30:20 (Mediafax)
O carte pe zi: Puterea de a pastra tacerea intr-o lume in care se vorbeste prea mult de Dan Lyons Incepe prin a TDDG ("taceti dracului din gura!")! Pentru majoritatea este mai simplu de zis decat de facut. Dan Lyons iti va explica cum sa procedezi si de ce acest lucru iti va imbunatati relatia de la serviciu si de acasa." Kim Scott ...continuare.

"Vreme de 7 ani, miezul zilei a fost vestit la Bucuresti cu tunul"

publicat 2024-01-10 07:00:08 (Jurnalul-National)
Vreme de 7 ani, miezul zilei a fost vestit la Bucuresti cu tunul Inauguram astazi o noua serie de dialoguri, una inchinata minunilor, legendelor si personalitatilor care au pecetluit de-a lungul timpului istoria romanilor si a Romaniei. Vom dezveli istorii prea putin cunoscute ori chiar nestiute din cetatea lui Bucur, dar si povesti din Dealul Mitropoliei, din biserici-bijuterii, toate strans impletite cu spiritul locurilor si al oamenilor. Astazi, prima parte. Bucurati-va! ...continuare.

Concert extraordinar Vioara lui Enescu la Satu Mare, dedicat Zilei Culturii Nationale

publicat 2024-01-05 13:45:13 (Mediafax)
Concert extraordinar Vioara lui Enescu la Satu Mare, dedicat Zilei Culturii Nationale Primaria Satu Mare si Centrul Cultural ,,G.M. Zamfirescu" organizeaza duminica, 14 ianuarie 2024, de la ora 19:00, concertul extraordinar la Sala Filarmonicii Dinu Lipatti. ...continuare.

Doua capodopere, o singura scena: Nunta lui Figaro si Spargatorul de nuci la Opera Nationala Bucuresti

publicat 2024-01-04 18:45:08 (Jurnalul-National)
Doua capodopere, o singura scena: Nunta lui Figaro si Spargatorul de nuci la Opera Nationala Bucuresti Cea de-a doua saptamana a lunii ianuarie aduce pe prima scena lirica a Romaniei spectacolul de opera Nunta lui Figaro de W.A. Mozart in dubla reprezentatie si baletul Spargatorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski. ...continuare.




© Copyright 2000-2021 iStorm. Toate drepturile rezervate.