EMAG

Horoscop

Ultimele cautari

Cele mai recente stiri

Cele mai citite stiri - 24h

Articole

Stiri locale




Romania are nevoie sa-si tina tinerii in tara, iar un motiv este si posibilitatea de a intra o facultate mai usor, doar prin diploma de bacalaureat, si daca mai inveti putin, dupa cativa ani ai si o diploma de absolvent de facultate, de invatamant superior, ceea ce, intr-un fel sau altul, te ajuta in cariera, macar ca diploma

publicat 2024-02-16 20:00:33 (Ziarul-Financiar)
Romania are nevoie sa-si tina tinerii in tara, iar un motiv este si posibilitatea de a intra o facultate mai usor, doar prin diploma de bacalaureat, si daca mai inveti putin, dupa cativa ani ai si o diploma de absolvent de facultate, de invatamant superior, ceea ce, intr-un fel sau altul, te ajuta in cariera, macar ca diploma Autor: Cristian Hostiuc Acum doua saptamani, la o conferinta, am avut o discutie cu un profesor de la ASE, care imi spunea ca Academia de Studii Economice se gandeste sa introduca examen de admitere pentru a-i mai tria pe cei care vor sa vina la ASE, avand in vedere ca generatiile sunt din ce in ce mai slabe din punct de vedere educational. Eu am spus ca nu stiu daca este o idee buna. ...continuare.

Bursa. BET a castigat 85 de puncte saptamana acesta, dupa o crestere de 0,4% vineri. Lichiditate de 255 mil. lei pe actiuni in cinci zile de tranzactionare

publicat 2024-02-16 19:01:00 (Ziarul-Financiar)
Bursa. BET a castigat 85 de puncte saptamana acesta, dupa o crestere de 0,4% vineri. Lichiditate de 255 mil. lei pe actiuni in cinci zile de tranzactionare Autor: Eduard Ivanovici BET, indicele de referinta al Bursei de Valori Bucuresti, a urcat saptamana aceasta cu 0,14% la 15.718,4 puncte, cochetand din nou cu maximele, avand in vedere ca ultimul record a fost de 15.803 puncte. Benchmark-ul afiseaza un avans de 2,3% anul acesta. ...continuare.

Romania are nevoie de cat mai multi absolventi de facultate, asa cum sunt ei

publicat 2024-02-16 19:00:57 (Ziarul-Financiar)
Romania are nevoie de cat mai multi absolventi de facultate, asa cum sunt ei Autor: Cristian Hostiuc Acum doua saptamani, la o conferinta, am avut o discutie cu un profesor de la ASE, care imi spunea ca Academia de Studii Economice se gandeste sa introduca examen de admitere pentru a-i mai tria pe cei care vor sa vina la ASE, avand in vedere ca generatiile sunt din ce in ce mai slabe din punct de vedere educational. Eu am spus ca nu stiu daca este o idee buna. ...continuare.

Consiliul Concurentei analizeaza operatiunea prin care grupul belgian SD Worx, principalul furnizor european de solutii de resurse umane si salarizare, a achizitionat Romanian Software - liderul pietei din Romania in solutii de salarizare si management al capitalului uman

publicat 2024-02-16 18:15:52 (Ziarul-Financiar)
Consiliul Concurentei analizeaza operatiunea prin care grupul belgian SD Worx, principalul furnizor european de solutii de resurse umane si salarizare, a achizitionat Romanian Software - liderul pietei din Romania in solutii de salarizare si management al capitalului uman Autor: Alexandra Cepareanu Consiliul Concurentei analizeaza operatiunea prin care grupul belgian SD Worx People Solutions NV - principalul furnizor european de solutii de resurse umane si salarizare, cu afaceri anuale de 1 mld. euro, intentioneaza sa preia compania Romanian Software S.R.L. - liderul pietei din Romania in solutii de salarizare si management al capitalului uman (HCM), cu afaceri de 4,8 mil. euro in 2022. ...continuare.

Raport al Comisiei Europene privind competitivitatea in UE: Integrarea in piata unica s-a imbunatatit, exista numeroase "oportunitati de inovare si extindere a productiei"

publicat 2024-02-16 18:15:50 (Ziarul-Financiar)
Raport al Comisiei Europene privind competitivitatea in UE: Integrarea in piata unica s-a imbunatatit, exista numeroase oportunitati de inovare si extindere a productiei Autor: Valeriu Danila Raportul detaliaza punctele forte si provocarile concurentiale ale pietei unice europene, urmarind evolutiile anuale in conformitate cu cei noua factori determinanti ai competitivitatii identificati in Comunicarea UE din 2023 privind competitivitatea pe termen lung. ...continuare.

Optima Group, dezvoltator de solutii software si servicii B2B, infiinteaza un Board of Advisors si coopteaza un antreprenor francez si doi romani. "Decizia a fost luata pentru extinderea prezentei la nivel international"

publicat 2024-02-16 18:00:40 (Ziarul-Financiar)
Optima Group, dezvoltator de solutii software si servicii B2B, infiinteaza un Board of Advisors si coopteaza un antreprenor francez si doi romani. Decizia a fost luata pentru extinderea prezentei la nivel international Autor: Alexandra Cepareanu Optima Group, dezvoltator de solutii software si servicii B2B de inventariere stocuri si active, cu afaceri de peste 16,4 mil. lei (peste 3,2 mil. euro) in 2022 - ultimul an pentru care exista date publice-, anunta infiintarea unui Board of Advisors, au transmis reprezentantii companiei. In noul board of advisory au fost cooptati Frédéric Marchal, un antreprenor francez (fondatorul Ivalis Group, companie specializata in servicii de inventariere si externalizare),... ...continuare.

Fermier: "Ne laudam ca suntem pe primul loc la productia de porumb in UE, dar suntem pe locul zece la efectivul de bovine, ceea ce inseamna ca nu facem ce trebuie." Austria are de sapte ori mai multe vaci raportate la terenul arabil

publicat 2024-02-16 18:00:40 (Ziarul-Financiar)
Fermier: Ne laudam ca suntem pe primul loc la productia de porumb in UE, dar suntem pe locul zece la efectivul de bovine, ceea ce inseamna ca nu facem ce trebuie. Austria are de sapte ori mai multe vaci raportate la terenul arabil Austria a depasit efectivul de bovine din Romania in 2021, deoarece trendul lo­cal a fost descrescator si an de an s-au pierdut mii de vaci. Mai mult, septelul de bovine al Ro­ma­niei a scazut de la 3 milioane la 1,8 milioane din 2007 pana in prezent, iar aceasta cadere abrupta a avut loc din cauza lipsei unei poli­tici clare din partea autoritatilor, precum si a insuficientei fondurilor destinate susti­nerii sectorului zootehnic, a spus la randul sau Ilyas Szabolcs Gyorgy, consultant in... ...continuare.

Kaufland a deschis un nou hipermarket in Viseu de Sus, judetul Maramures, si a ajuns la 174 de unitati la nivel national

publicat 2024-02-16 17:45:23 (Ziarul-Financiar)
Kaufland a deschis un nou hipermarket in Viseu de Sus, judetul Maramures, si a ajuns la 174 de unitati la nivel national Autor: Laurentiu Cotu Retailerul german Kaufland a inaugurat un nou magazin in orasul Viseu de Sus, judetul Maramures, ajungand astfel la o retea de 174 de unitati la nivel national. Noul magazin este construit pe o suprafata totala de 5.250 mp, dintre care peste 3.000 mp sunt alocati spatiului de vanzare, deschiderea acestuia generand 70 de locuri de munca. Noul hipermarket Kaufland dispune de o parcare cu 228 de locuri, dintre care 8 pentru persoanele cu dizabilitati si 7 pentru parinti.... ...continuare.

INTERVIU ZF. Costin Mandrea, presedintele SLMG Beverages si unul dintre cei mai puternici executivi romani din lume: Servim peste 400 milioane de consumatori, prin doua milioane de puncte de vanzare

publicat 2024-02-16 17:30:25 (Ziarul-Financiar)
INTERVIU ZF. Costin Mandrea, presedintele SLMG Beverages si unul dintre cei mai puternici executivi romani din lume: Servim peste 400 milioane de consumatori, prin doua milioane de puncte de vanzare Costin Mandrea, presedintele SLMG Beverages: Clasa de mijloc (din India - n.red.) este imensa, e vorba de peste 500 de milioane de oameni. Potentialul de crestere este enorm. De asemenea, doar 40% din India traieste in zone urbane, deci provocarile de distributie si executie sunt mari. ...continuare.

Francezii de la Saint-Gobain au terminat lucrarile la noua linie de gips-carton de la Turda, o investitie de 50 mil. euro

publicat 2024-02-16 17:30:25 (Ziarul-Financiar)
Francezii de la Saint-Gobain au terminat lucrarile la noua linie de gips-carton de la Turda, o investitie de 50 mil. euro Ovidiu Pascutiu, CEO, Saint-Gobain Romania: O provocare continua este reprezentata de intrarea pe piata a produselor din afara Uniunii Europene cu avantaje competitive nejustificate. ...continuare.




© Copyright 2000-2021 iStorm. Toate drepturile rezervate.